Metris

Centar za istraživanje materijala istarske županije

Osnivanjem Centra za istraživanje materijala Istarske županije - METRIS stvorena je infrastrukturna baza za istraživanje i razvoj kao preduvjet razvoja inovacija i primjene novih tehnologija u proizvodnji. METRIS je organizacija za istraživanje i širenje znanja osnovana kao strateški bitan subjekt za provedbu EU i nacionalnih projekata istraživanja i razvoja, za unaprjeđenje gospodarstva unaprjeđenjem materijala i proizvoda, za zakonsku kontrolu kvalitete materijala kao podrška industriji, za potporu u inovacijama malom i srednjem poduzetništvu, za unaprjeđenje studentskih programa, podršku znanstvenom sektoru te za provedbu popularizacije znanosti i stručnih edukacija iz STEM područja.

Oprema dostupna u METRIS-u namijenjena je analizi metala i drugih čvrstih materijala te ispitivanju njihovih kemijskih, mehaničkih i strukturnih značajki, a koristi se i za čitav niz detaljnih analiza biološkog materijala te za razna ispitivanja za arheologe, restauratore i konzervatore. Akreditacija prema normi HRN EN ISO/IEC 17025 dokaz je osposobljenosti laboratorija prema najvišim standardima kvalitete te kao takav METRIS svoje usluge ispitivanja pruža i van granica Republike Hrvatske.

  
  • 600

    Zadovoljnih kupaca
  • 1800

    Obavljenih analiza godišnje
  • 6

    Suvremeno opremljenih laboratorija
  • 30

    Metoda ispitivanja materijala

Zadnje novosti

Zadovoljni klijenti

  • Tehnomont Brodogradilište Pula već dugi niz godina surađuje sa METRIS-om. Visoka stručnost osoblja i oprema, omogućava provođenje analiza da bi se brod izradio prema međunarodnim standardima i plasirao na svjetsko tržište. Brzina ispitivanja i rokovi provođenja su nam jako bitni, kao i raspoloživost osoblja koja je uvijek prisutna.
    Tehnomont Brodogradilište Pula
  • Surađujemo s Centrom za istraživanje materijala od njihovih početaka. Vrlo smo zadovoljni uslugama, analize se izvode u kratkom roku, osoblje laboratorija je stručno i spremno odgovoriti na svako pitanje. Veselimo se budućoj suradnji!
    HS Produkt
  • Izvrsna opremljenost METRIS, ali i ekspertiza, brzina i susretljivost njegovih stručnjakinja je dobrodošla i prijeko potrebna dopuna mojim istraživanjima na polju znanosti o materijalima, koja beskompromisno zahtijeva mjerne podatke vrhunske kvalitete.
    Institut Ruđer Bošković
  •  Informacije koje dobivamo od METRIS-a važne su nam za bolje razumijevanje predmeta o kojima skrbimo te o stanju očuvanosti naših spomenika.
    Arheološki muzej Istre
  • Iznimno smo zadovoljni suradnjom i stručnom uslugom djelatnika tvrtke METRIS s kojima uspješno surađujemo već nekoliko godina!
    PLIVA Hrvatska